MediJastuk terapeutski jastuk stvara (i održava) idealnu poziciju za spavanje za efektivno, prirodno olakšanje od refluksa kiseline tokom noći. U poziciji za spavanje koju kreira samo MediJastuk, Vaš LES – prsten mišica koji se nalazi između Vašeg jednjaka i želuca, je pozicioniran iznad Vašeg stomaka tako da onemogućava stvaranje refluksa. Ukoliko kiselina iz želuca ode iz Vašeg LES-a u jednjak, gravitacija će brzo da vrati sadržaj refluksa u Vaš želudac, smanjujući simptome i potencijalno oštećenje Vašeg jednjaka.

MediJastuk terapeutski jastuk je specijalno dizajniran za tretman refluksa kiseline tokom noći i objašnjava zamke standardnih terapeutskih jastuka. Napredno pozicioniranje koje stvara MediJastuk omogućava udobno spavanje u najefektnijoj poziciji za prirodno olakšanje refluksa, nagnuta + na strani pozicija. Ukoliko ste već probali terapeutske jastuke ili krevete sa podesivim nagibom i nisu Vam doprineli olakšanju, evo samo nekih od razloga zašto bi trebalo da razmotrite MediJastuk:

– Standardni terapeutski jastuci promovišu spavanje na leđima, što zapravo može i da pogorša refluks.
– Standardni terapeutski jastuci ne sprečavaju klizanje.
– Standardni terapeutski jastuci retko imaju nagib dovoljno veliki za maksimalno olakšanje.
– MediJastuk naginje Vaš ceo torzo, ne samo glavu i vrat, što je neophodno za gravitaciju da zadržava kiselinu u Vašem želucu.
– MediJastuk je dizajniran sa jedinstvenim džepom za ruku koji smanjuje pritisak na ruci na kojoj se leži.
– Patentirani dizajn MediJastuka Vas drži u idealnoj poziciji za olakšanje bez klizanja.
– MediJastuk je napravljen od pene visokog kvaliteta koji je testiran da traje minimum 5 godina.

Zapravo, nezavisna istraživanja koja su uporedila MediJastuk sa standardnim terapeutskim jastucima govore sama za sebe. MediJastuk je dokazan kao značajno efektniji nego standardni terapeutski jastuci i ocenjen je kao duplo udobniji. Neki od rezultata istraživanja:

– 93% pacijenata je potvrdilo smanjenje gorušice
– 89% pacijenata je potvrdilo smanjenje regurgitacije
– 87% manja izloženost kiselini u jednjaku
– 95% pacijenata je potvrdilo sveukupno poboljšanje kvaliteta spavanja

MediJastuk je dizajniran tako da možete da spavate i na levoj i na desnoj strani s obzirom da je džep za ruku simetričan. Za olakšanje od refluksa, preporučujemo Vam da spavate na levoj strani jer je klinički dokazano da je spavanje na levoj strani bolje od spavanja na desnoj strani za prirodno olakšanje od refluksa. Nakon što zaspite, možete da okrećete strane tokom noći.

Tokom našeg četovorogodišnjeg razvoja proizvoda, testirali smo stotine vrsta pena, materijala i navlaka u svakoj mogućoj kombinaciji kako bi osigurali optimalnu podršku, efektivnost i udobnost. MediJastuk je napravljen od više slojeva poliuretanske pene koja je 100% bez lateksa i 100% hipoalergejska. Svi materijali koji su korišćeni su odobreni od strane CertiPUR-US® koji potvrđuju da materijali ne sadrže teške metale kao ni druge štetne hemikalije.

MediJastuk zauzima polovinu bračnog kreveta (širine 160cm). Širina podloge je neophodna za stabilnost, da se prilagodi jastuku, i da Vam omogući da možete slobodno da se okrećete tokom noći.

75% korisnika koji su kupili MediJastuk terapeutski jastuk specijalno zbog hrkanja su potvrdili da im je terapeutski jastuk pomogao.

Kod povreda ramena preporučujemo korišćenje MediJastuka kako bi bol bio manji i spavanje olakšavajuće.

Kod povreda vrata preporučujemo korišćenje MediJastuka kako bi bol bio manji i spavanje olakšavajuće.

Dok neki korisnici pronalaze udobnost i olakšanje sa MediJastukom već tokom prve noći, većini korisnika je potrebno vremena da se prilagode novoj poziciji za spavanje. Prosečan period za prilagođavanje je 7-10 noći konstantnog korišćenja.